Whatsapp
close
Menü

AHŞAP BOYAMA TEKNİKLERİ

AHŞAP BOYAMA TEKNİKLERİ

Ahşap Boyama Teknikleri

İnsanlar evlerinde kullandıkları eski mobilyaları atmak yerine yeniden değerlendirmek istemektedir. Ahşap boyama tekniklerini uygulayarak, eski mobilyalara yeni görüntüler kazandırılabilmektedir. Kendi el emeğinizde, istediğiniz dekorasyonu yapabilir ve eski ürünlerinizi yeni ürün olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu yöntem ile kendinize yeni iş imkanları oluşturabilirsiniz. Zevkli olan ahşap boyama işlemleri için kullanılacak olan malzemeleri doğru seçmelisiniz.

Ahşap Boyama Malzemeleri

Ahşap boyama yapabilmek için öncelikle boyanabilir ahşap ürünleri seçmelisiniz. Boyanabilir ürünler arasında, sehpa, tepsi, kutu, masa, kitaplık, dolap gibi çeşitli mobilya ürünleri yer almaktadır.

Ahşap boyama tekniklerini uygulayabilmeniz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır;

Fırça
Boya
Zımpara
Vernik
Farklı desenler oluşturabilmek için fırça çeşitlerinin farklı boyutlarda olması avantaj sağlayacaktır. Ahşap boyama tekniklerinde daha çok akrilik boyalar kullanılmaktadır. Farklı renk boyalar alarak istediğiniz desenleri oluşturabilirsiniz. En önemli teknik ise boyama yapmadan önce ahşap yüzeyinin zımpara ile pürüzsüz hale getirilmesi gerekiyor.

Pratik Teknikler

Ahşap boyama işlemlerinde farklı teknikler kullanılmaktadır. Boyama işlemleri bir sanattır ve insanlar el becerilerine göre bu sanatı geliştirebilirler. Ahşap boyama işlemlerinde kullanılan en pratik boyama teknikleri, stencil tekniği, eskitme tekniği, kolay transfer ve dekupaj tekniğidir. Kullanılan tekniğe ve uygulama farklılıklarına göre kullanılan yardımcı malzeme türleri değişmektedir. Bunlar, rölyef pasta, glaze, mozaik, yaprak vara gibi malzemelerdir.

Eskitme Tekniği

Ahşap boyama işlemlerinde en çok tercih edilen bir tekniktir ve uygulaması oldukça basittir. Ahşap ürünler önce düz bir renge boyanır ve daha sonra ufak fırça darbeleri ile eskitme deseni oluşturulabilmektedir. Eskitme görüntüsü oluşturabilmek için fırça boyaya hafifçe dokundurulmalı, ürün üzerinde tek hareketle gezdirilmelidir. Doğal görünüm oluşturabilmek için birleşme yerleri ve köşelere daha yoğun ve koyu renk olarak uygulanabilir.

Kolay Transfer

Ahşap boyama tekniklerinden birisidir ve ahşap üzerine tek kat boya yaptıktan sonra dekupaj kağıtları kullanılarak farklı desenler transfer edilerek yeni tasarımlar oluşturulabilir. Ahşap boyama işlemleri için dekupaj kağıtları özel satılmaktadır. Boyanmış ahşap üzerine tutkal ile yapıştırılarak uygulanmaktadır. Ahşap boyama işlemlerinde seçilen her teknik için kullanılan yardımcı ürün türleri değişebilmektedir.

Paylaş

0 yorum(lar)

close