Whatsapp
close
Menü

Amigurumi Nedir? Hangi İpten Örülür?

Amigurumi Nedir? Hangi İpten Örülür?

Amigurumi Bebek Nedir?


Amigurumi, adını Japonca kelime öbeklerinin birleşiminden alan bir oyuncak yapım tekniğidir. Hatta bu noktada sanat ifadesini kullansak daha da doğru olabilir. Amigurumi nedir sorusunu “örülmüş ve doldurulmuş bebek yapma sanatı” olarak açıklamak, en doğru karşılığı vermemize yardımcı olacaktır.

Birkaç renk ip, tığ ve silikon ya da pamuk dolgu yardımıyla oluşturulan bu bebekler, günümüzde dünyanın pek çok noktasında severek yapılan aktivitelerin başında gelmektedir. Amigurumi ipi olarak adlandırabileceğimiz bazı ip türleri ise bu çalışmada yaygın olarak kullanılmaktadır.

Amigurumi için Gerekli Malzemeler Nelerdir?


Amigurumi oyuncak meydana getirebilmek için bazı temel malzemelere ihtiyaç vardır. Az önce de bahsettiğimiz üzere amigurumi ipi, örme tekniğiyle oluşturulan bir bebek için gerekli en önemli malzemedir. Bu ip için tercih edilebilecek ip türleri arasında pamuklu ipler, yarı pamuk yarı akrilik ipler ve tamamen akrilik olan ipler gelmektedir.

 

Amigurumi ipleri nelerdir sorusunun bir diğer yanıtı ise, çok kalın olmayan ancak kopma yapmayacak kadar ince de olmayan kaliteli ve uzun ömürlü ipler olacaktır. Ayrıca tüylenme yapmaması ve sağlıklı bir materyalden üretilmesi de bu bebeklerle oynayacak çocuklarımız açısından mühim bir konudur.

 

Amigurumi malzemeleri arasında bir diğer önemli gereç ise elbette ki kancalı tığ olacaktır. Genel olarak tığ ile örülen ve bu esnada farklı örme biçimlerinden faydalanılan bu bebek için 2,5 numara tığ kullanımı önerilir.

 

Aslında ipin kalınlığı da tığ numarasını belirleyen bir unsurdur ancak yukarıda bahsettiğimiz orta incelikte ipler ile sıkı ve boşluksuz bir bebek oluşturabilmek 2,5 tığ yardımıyla mümkün olabilir. Aksi halde örgülerin arasından elyaf veya pamuk dolgusu görünecek ve hoş olmayan bir tablo oluşturacaktır.

 

İç dolgu da üzerinde durulması gereken önemli bir amigurumi malzemesidir. Örme işlemi esnasında bir yandan da elyaf ya da pamuk dolgu örgü içerisine yerleştirilir ve bebek şekillendirilir. Kolay şekil alan bu iç malzemeler, oyuncağın büyüklüğü ve sahip olacağı şekle göre çeşitli miktarlarda kullanılabilir.

 

Bu 3 temel malzemeye ek olarak bir bebek için gerekli olacak göz, burun saç, kıyafet ve tutmak için gerekli olabilecek ahşap halkalara da yer verilmelidir. Piyasada amigurumi bebek için üretilen pek çok ürün ve obje bulunmaktadır. Tarzınıza ve ihtiyacınıza yönelik bu ürünleri sizler de kolaylıkla temin edebilirsiniz.

 

Örneğin amigurumi saç ipi için yine alıştığınız örgü iplerini tercih edebilir yahut dokusundan keyif aldığınız renkli bebek iplerine yönelebilirsiniz. Nasıl bir bebek oluşturacağınız konusu aslında biraz da hayal gücü ile alakalıdır. Dolayısıyla kafanızda bir tasarım belirledikten sonra ona göre hareket etmeniz daha uygun olacaktır.

Amigurumi Bebek için Aradığınız Her Şey Hobizubi'de !


Birbirinden sevimli amigurumi bebek, oyuncak veya anahtarlık gibi çalışmalarınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz amigurumi malzeme seti, birbirinden kaliteli ipler, en keyifli renkler ve kullanışlı tığlar Hobizubi'de sizleri bekliyor.

 

Amigurumi bebek modelleriarasından ilginizi çeken tasarımı belirleyin, tüm ihtiyaçlarınız hobizubi.com’dan hızlı bir şekilde adresinize gelsin! Geriye ise ellerinizden çıkan minik sanat eserleriyle çocukları mutlu etmek kalsın!

Paylaş

0 yorum(lar)

close