Whatsapp
close
Menü

DOĞAL TAŞLARIN ÖZELLİKLERİ VE BURÇLARI

DOĞAL TAŞLARIN ÖZELLİKLERİ VE BURÇLARI

             Akik Taşı
Depresyon ve stresi tedavi etmek için en önemli taşlardan biridir. Konsantrasyonu ve algıyı geliştirir. Obsesif düşünceleri ve yıkıcı zihinsel kalıpları hafifletmeye yardımcı olur. Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olduğu gibi aynı zamanda cilde ve bağışıklığa iyi gelir. Sakral çakrayı dengeleyen akik taşı koç, ikizler, yengeç, aslan, başak, yay, oğlak ve kova burcu ile uyumludur.

             Akuamarin
Akuamarin bir nefes taşı olarak solunum yolu ve akciğerlere fayda sağlar. Sinus ve öksürük durumlarına yardımcı olduğu söylenmektedir. Bir su elementi taşı olan akuamarin, duygusal bedeni temizlemek ve iletişim engelleri kaldırmak için güçlü bir taştır. Aşırı öfke ve korkuyu dengeler. Boğaz çakrayı dengeleyen akuamarin taşı akrep, koç, ikizler, terazi, kova ve balık burçları için ideal olsa da, bu taşın faydalarından yararlanmak isteyen herkes bu taşı rahatlıkla kullanabilir.

             Amazonit
Estetik görünümü, rengi nedeniyle sıkça tercih edilen bir doğal taştır. Birden çok konuda güçlü şifacılığı ile bilinse de sembol ettiği özellikler güven, iletişim ve yaratıcılıktır. Günlük hayatta kolye, bileklik ve küpe şeklinde kullanmak olumlu etkilerini her daim yaşamak için etkili bir yöntemdir. Çakralar arasında da kalp ve boğaz çakrasında temsil eden Amazonit taşı yengeç, balık, ikizler, başak burçlarının taşıdır.

             Selenit
Selenit taşının en önemli özelliği aydınlanma, uyum, barış ve dengeyi temsil etmesidir. Kişinin farkındalığını arttırarak daha uzlaşmacı bir tutuma sahip olmasına neden olur. Bakış açısını genişletmesi sebebiyle hayata karşı başka bir görüş kazanılır. Spritüel frekansı yükselterek gerçek benlikle iletişime geçmeyi sağlar.Bu aydınlanma yolculuğu boyunca dengede ve olumsuzluklardan koruyan bir enerji gönderecektir. Üçüncü göz ve taç çakra ile uyumlanır. Enerji akışını sağlar ve aurayı temizler. Selenit taşı Yengeç, Balık ve Boğa burçlarının taşıdır. Fakar her burç bu taşı kullanabilir.

             Kaplan Gözü

Kaplan Gözü taşının en önemli özelliği bağımsızlık ve gücü temsil etmesidir. Kişinin kendi gücünü görmesini, iradesini doğru kullanmasını sağlar. Solar pleksus, kök ve üçüncü göz olarak da bilinen alın çakrasındaki enerjileri aktive eder. Burada bulunan enerji blokajlarını açarak kişinin kendiyle olan içsel iletişimini kuvvetlendirir. Aynı zamanda topraklanma taşıdır. Topraktan gelen saf enerjiyi bedene aktarırken, bedende biriken negatif enerjiyi de toprağa iletir. Böylece yaşamla olan bağlantı da yenilenir. Astrolojik açıdan Yay, Akrep, Oğlak burçlarıyla uyumludur. Ancak bütün burç grupları kaplan gözü taşını taşıyabilir. Kaplan gözü taşının ruhsal ve psikolojik özellikleri yanında fiziksel sağlığına da etkileri bulunur. Eski çağlardan günümüze kadar pek çok hastalık için güçlü şifa enerjisiyle bu dönemlerin kolaylıkla atlatıldığına inanılır.

             Ametist
Hem fiziksel, hem de ruhsal açıdan bir çok faydası olan ametist taşının güçlü bir enerji frekansı vardır ve dolayısıyla şifacı etkileri bulunur. Negatif enerjiyi içine hapseden ametist taşı koruma amaçlı kullanılan taşlardan bir tanesidir. Doğal sakinleştirici özellikleriyle bilinen ametist taşı öfke ve kini yatıştırarak pozitif enerji verir. Taç çakra taşı olan ametist koç, yengeç, aslan, başak, akrep, yay, oğlak, balık ve kova burcunun taşları arasındadır.

              Apatit
Yaratıcılık ve yetenekleri destekleyen apatit taşı aynı zamanda ilham taşı olarak bilinir. Ruh ve beden akışını tamamlayan bu taş sayesinde duygu, fikir ve inançlarınızı kolaylıkla dile getirebilirsiniz. Kullanan kişinin motivasyonunu artırır ve öfkesini dindirir. Boğaz çakrası taşı olan apatit taşı ikizler, terazi ve kova burcunun doğal taşlarındandır.

               Aragonit
Aragonit taşının en etkin faydaları arasında kişisel gelişim üzerine olan konulardır. Duygusal anlamda bedeni dengede tutmaya yardımcıdır. Huzur ve mutluluk veren taş olarak da bilinmektedir. Aragonit taşının 60’a yakın iyileştirici gücü vardır. Görünüşü itibari ile sert kayaç gibi görünse de çok kolay hasar görebilecek hassas bir taştır. Bu sebeple de takı olarak kullanılacaksa çok dikkatli olunmalıdır.

               Aventurin
Sabır, huzur ve yaratıcılık, aventurin taşının en belirgin özelliklerinden bazılarıdır. Pozitif enerjisi sebebiyle kişinin kalp çakrasına çok yoğun şekilde etki eden aventurin taşı bu enerji sonucunda denge ve uyumu geliştirir. Strese ve depresyona karşı kullanılan aventurin taşı aynı zamanda kişisel gelişim konularında da yararlı etkilere sahiptir. Aventurin taşı ikizler, yengeç, aslan ve balık burçlarının taşları arasındadır.

                Azurit
Azurit taşı, yaydığı olumlu enerji ile zihinsel ve ruhsal boyutun yanında fiziksel beden içinde faydaları bulunmaktadır. Çakralar arasında Üçüncü göz, boğaz ve taç çakralarını temsil eder. Bu bölgeye azurit taşını koyarak beklemek kişinin sezgilerini geliştirmesine yardımcı olur. Astrolojik açıdan ise Oğlak ve Yay burçlarını temsil eder. Bu taştan yapılmış bir mücevheri gün boyu taşımak oldukça faydalı olacaktır. Etkisinden yararlanmak için düzenli olarak her gün üzerinizde bulundurun.

               Florit
Florit taşı, birden fazla kristali yapısında bulundurması sebebiyle çok güçlü etkilere sahiptir. Auradaki enerji blokajlarını dengeler, kişiyi sakinleştirerek içsel bir farkındalık yaratır. Alın ve taç çakra başta olmak üzere tüm çakralar için şifa enerjisi çalıştırmaktadır. Astrolojik açıdan ise Oğlak ve Balık burçlarıyla uyumlanmaktadır.

                Hematit
Bu değerli taşın ön plana çıkan özelliği güç, canlılık ve cesaret konularında yardımcı olmasıdır. Eski medeniyetlerde ise korkuları yatıştırma, öfkeyi dindirme ve barış simgesi olarak da kullanılırdı. Doğaüstü güçlere sahip olduğu, her türlü uğursuzluk ve kötü olaylardan uzak tuttuğuna inanılır. Kök çakranın en kuvvetli taşı olan hematit taşı en çok koç ve kova burçları ile uyumlandırılsa da astrolojik açıdan her burç grubu tarafından kullanılabilir.

                Güneş Taşı
Güneş taşı, yaşama gücünü sembolize etmesiyle birlikte aynı zamanda özgürlük taşıdır. Güneş taşı, kişinin kendine olan güvenini arttırır. Yaşam kaynağı olarak kendine yönelmeyi sağlar. Bu sebeple “liderlik taşı” şeklinde de bilinmektedir. Zihinsel huzur getirir. Kişinin daha mutlu hissetmesine neden olur. Canlı bir enerjiye sahip olmak isteyenler bu taştan yapılmış kolye kullanması gerekir. Solar plexus çakrasını dengeleyen güneş taşı aslan ve terazi burçlarının sembol taşı olsa da tüm burçlar tarafından kullanılabilir.

                 Jasper
Jasper taşının faydaları arasında öne çıkan özelliği sakinleştirici titreşimlerle stresli zamanlarda kişiye huzur ve bütünlük getirir. Enerji destekleme ve topraklanma özelliği olan güçlü doğal taşlardan biridir. Kalp ve sakral çakraları aktive eder. Negatif enerjileri arındırarak dengede kalmasını sağlar. Astrolojik açıdan ise Akrep, Aslan ve Başak burçlarını temsil eder. Kullanan kişileri her türlü tehdide karşı koruyan bir taştır.

                 Kalsedon
Kalsedon taşı bulunduğu ortamdaki olumsuz düşünceleri temizler. Duygusal dengeyi sağlar, ruhu besler ve içsel huzur getirir. Kök ve boğaz çakraları için kullanılabilir. Buralarda biriken negatif enerjiden çakraları arındırarak dengeye gelmesini sağlar. Astrolojik açıdan ise Kova, Yay, Yengeç burçlarıyla uyumlanır.

                Kristal Kuvars
Kristal kuvars taşı metafiziksel anlamda kuvvetin sembolüdür. Taşın içerisinde doğanın enerjisi bulunur. Bu güçlü enerji ile birden çok özelliği de taşımaktadır. Taç çakra ile uyumludur. Kristal kuvars taşı çakralardaki enerjileri düzenler ve dengeli çalışmasını sağlar. Astrolojik açıdan ise koç, aslan ve başak burcunun taşları arasındadır.

                 Labradorit
Labradorit taşı ruhsal bir dönüşümü temsil eder. Kişiye değişim yolunda güç verir. Taşın güçlü enerjisi ile psişik yetenekler, sezgiler ve telepati gibi konularda gelişim sağlama etkisi olduğu eski dönemlerden beri bilinir. Su enerjisini taşıyan bir kristaldir. Bu enerji ile yeniden doğuş ve yaşam döngüsünü yenileme ile ilgili konularda gelişmeyi sağlamaktadır. Üçüncü göz, kök ve taç çakralarıyla uyumlanır. Burada bulunan tüm kötü enerjileri arındırarak dengelenmeyi sağlar. Labradorit taşı akrep, yay, yengeç ve kova burçlarının taşları arasında olsa da genellikle tüm burçlara çok yoğun enerji vermektedir.

                  Lal Taşı
Lal taşı özellikleri arasından öne çıkan, sevgi ve şefkatin sembolü olmasıdır. Bütün negatif enerjileri pozitif bir hale çevirmede yardımcı olan doğal taşlardan biridir. Lal taşları genellikle kırmızı renkte olsa da başka renklerde de görülebilir. arasında kişinin ruhsal gelişiminde, olumsuz enerjileri pozitife dönüştürmeye kadar geniş bir enerji ağı bulunması da vardır. Kalp, kök ve solar pleksus çakraları üzerinde etkilidir. Lal taşı Koç, Aslan, Akrep, Oğlak ve Kova burçlarının taşlarıdır. Fakat bu taşı seçmiş tüm burçlar Lal taşı faydalarından yararlanabilirler.

                  Lapis Taşı
Lapis lazuli taşı özellikleri geçmiş zamanlardan beri birçok farklı alanda kullanılmıştır. Lapis lazuli taşının en önemli özelliği bilgelik, akıl ve iletişimi temsil etmesidir. Kişinin kendini ifade etmesini, gerçek benliğini duymasına yardımcı olur. Taç ve boğaz çakralarıyla uyumlanır. Lapis taşı, Yay, Terazi, Boğa, Balık burçlarını temsil eder. Fakat bu taşı seçmiş, bu taşa çekilmiş tüm burçlar Lapis Lazuli taşı faydalarından yararlanabilir.

                   Morganit
Morganit taşı, ışıltılı ve göz alıcı görünümü ile aksesuar ve mücevher alanlarının gözdesi olan değerli bir taştır. Bununla birlikte dönüşüm ve iyileşme özellikleriyle de ön plana çıkar. Kalp çakrası başta olmak üzere tüm çakralarla uyumlanır. Morganit taşı, Yengeç, Terazi ve Boğa burçlarının taşıdır. Ancak burçlardan bağımsız olarak herkes rahatlıkla kullanabilir.

                     Necef
Necef taşı özellikleri arasında en önemlisi sonsuz şansın taşı olmasıdır. Aynı zamanda bedeni ve zihni koruyan enerjilere de sahiptir. Taşın içerisinde su özelliğinin olması sebebiyle kişiye huzur ve ferahlık getirir. Taç çakra başta olmak üzere tüm çakralarla uyumlanır. >Necef taşı İkizler, Koç, Balık, Yengeç ve Oğlak burçlarının taşıdır. Fakat bu taşı beğenmiş ve bu taştan etkilenmiş herkes rahatlıkla kullanabilir.

                     Obsidyen
Obsidyen taşı özellikleri arasında en önemlisi güçlü enerjisi ile koruyucu taş olmasıdır. Psişik konularda, kötü enerjilerden, düzenli çalışmayan çakralardan ve aurada biriken olumsuzluklardan bedeni arındırır. Kişinin bilinçaltında bulunan gölge benliğini, kusurlarını, zayıflıklarını ve korkularından arındırır. Ruhuna şifa verir, iyi enerjilere çekilmesini sağlar. Bu nedenle koruyucu taş denilmiştir. Üçüncü göz, kök ve kalp çakralarıyla uyumlanır.Obsidyen taşı, Akrep, Yay ve Oğlak burçlarının taşıdır. Fakat bu taşı kullanmak isteyen tüm burçlar rahatlıkla kullanabilir.

                     Oniks Taşı
Oniks taşı, sakinleştirici ve yatıştırıcı enerji özellikleriyle ön plana çıkmıştır. Önemli güçlerinden biri de sezgi, denge, odak ve değişimi kişinin hayatına getirmesidir. Duygusal problemlerin dengelenme sürecinde takılması önerilir. Kişinin ihtiyaç duyulan konularda yardımcı olan bir enerjiye sahiptir. Oniks taşı Satürn gezegeniyle ilişkilendirilmektedir. Solar pleksus ve kök çakra üzerinde çalışır. Oniks taşı, Aslan, Yay, Kova ve Oğlak burçlarının taşıdır. Fakat bu taşı beğenmiş ve bu taştan etkilenmiş herkes rahatlıkla kullanabilir.

                       Opal
Opal taşının en önemli özelliği kişinin vücut ısısına göre renk değiştirmesidir. Bu özelliğe sahip tek doğal taştır. Şifalı enerjileri ile panzehir taşı olarak da anılır. Üçüncü göz, boğaz ve taç çakrayla uyumlanır. Bu alanlarda bulunan negatif enerjileri temizler. Opal taşı, Yengeç, Boğa ve Terazi burçlarının taşıdır. Fakat bu taşı seçmiş ve çekim hissetmiş tüm burçlar Opal taşını kullanabilir.

                      Pembe Kuvars
Pembe kuvars taşının en bilinen özelliği sevgi taşı olmasıdır. Antik çağlardan günümüze kadar uzanan süreçte fazlaca talep gören yarı değerli taşlardandır. Kalbi iyileştirmesi ve romantik bağlılık amacıyla yaygın bir şekilde kullanılmıştır. Saf enerjisiyle sevgi dolu bir enerji verir. Çakralardan kalp ve boğaz çakrasıyla uyumlanır. Buradaki enerji blokajlarından arınmayı sağlar. Pembe Kuvars Taşı Koç, Boğa, Oğlak, Terazi, Akrep, Kova, Balık, Başak burçlarının taşıdır. Ancak her burç grubu rahatlıkla kullanabilir.

                     Sitrin
Sitrin taşı, bulunduğu ortama neşe ve sıcaklık getiren güçlü bir enerjisi vardır. Duygusal olarak zorlu anlarda avuç içerisinde sitrin taşını tutmak sakinleşmeyi sağlar. Bu taşla bağlantı kurulduğu zaman hayatın her alanında şans ve pozitif enerji kaynağı olur. Olaylara bakış açısından tutuma kadar pek çok alanda iyileştirici özellikleri bulunur. Taç, Solar pleksus ve Sakral çakrayı uyarır.Sitrin taşı İkizler, Koç ve Aslan burçlarının taşıdır. Fakat herkes bu taşı kullanabilir.



 



 



 

Paylaş

0 yorum(lar)

close