Whatsapp
close
Menü

Hayal Tüle Nakış İşleme

Hayal Tüle Nakış İşleme

Nakış sanatının tarihi çok eski olup ilk insan zamanına kadar ulaşmaktadır. Nakışı bir kumaş üzerine de yapabiliriz. Ben size tül üzerine işlemeyi anlatacağım. Bu nakışın en güzel yanı işlediğiniz örneğin sanki boşluktaymış gibi durmasıdır perdelerden gelinliklere aklınıza gelen alanlarda kullanabilirsiniz birazda yaratıcılığınıza bağlı kullanımı geniş bir nakış çeşididir. Ben pano olarak kullandığım bir modeli anlatacağım sizlere.

TÜLE NAKIŞ İŞLEME İÇİN KULLANDIĞIM MALZEMELER

Hayal tül
Ahşap kasnak
Nakış iğnesi
Nakış ipi (katlarına ayrılabilen)
Yapıştırıcı
Makas
Tekstil kalemi
Tülümüzü kasnağa dikkatli bir şekilde geçiriyoruz çok fazla gerdirmeden daha sona belirlediğimiz bir modeli tekstil kalemimizle tülümüzün üzerine çiziyoruz ki işlememizi yaparken kolay olsun.

Benim seçtiğim desende yeşilin ve kahverenginin tonları var eğer sizin de deseninizde de varsa buna dikkat etmek gerekiyor. Özellikle renk geçişleri de yapabilirsiniz bu daha orijinal ve gerçeğe yakın gösterecektir. Bir de üç boyutlu bir görüntü istiyorsak yaprakta ipimizi altı kat olarak kullanıp dallarını üç katlı iple işleyebiliriz. İşlemeye başladığımızda arkasında kalan düğümleri olabildiğince kapatmalıyız. İşlemeyi yaparken tam tur dönmeliyiz yani iğneyi batırdığımız yerden karşı tarafa geçip tekrar aynı noktaya geri dönmemiz gerekiyor ipler üst üste gelebilir bu şekilde çizdiğimiz desen üzerinden devam edip bitiriyoruz.

Paylaş

0 yorum(lar)

close