Whatsapp
close
Menü

ABAJURDAN SAKSILIK YAPIMI

Eskimiş, artık kullanılamayacak hale gelen abajurlar farklı şekillerde geri dönüşüm projelerinde sıkça karşımıza çıkıyor. Kullanıldıkları zaman odalarımızı aydınlatan bu gereçler, geri dönüşüm projelerinde de yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasında aydınlatıcı görevi görüyor. Bugün aşamalarını anlatacağımız abajurdan saksılık yapımı projesinde de bu özel aydınlatma gerecinden yararlanıyoruz…

Eski abajurdan saksılık yapımı için gerekli olan malzemeler;

  • Farklı boyutlarda abajur çerçeveleri
  • Abajurlara uygun büyüklükte saksılar
  • Tel kesmek için kerpeten
  • İstenilen renklerde sprey boya
ABAJURDAN SAKSILIK YAPIMI
abajurdan saksılık yapımı malzemeleri

Muhteşem geri dönüşüm projesi için gerekli olan malzemeleri sağladıktan sonra aşama aşama yeni saksılığın yapımına başlayabiliriz.

ABAJURDAN SAKSILIK YAPIMI
eski abajurdan saksılık yapımı

İşe ilk olarak abajur çerçevelerinin hazırlanması ile başlanır. Bu aşamada tel kesmeye yarayan kerpeten çeşitlerinden yararlanılır. Kerpeten ile abajur çerçevesi içinde ya da etrafında fazla olan teller kesilir.

ABAJURDAN SAKSILIK YAPIMI
eski abajurdan saksılık

Fazla teller kesildikten sonra istenilen her hangi bir renkte sprey boya ile abajur çerçevesinin tamamı boyanır. Örnek projede yapılan tüm saksılıklarda beyaz renk kullanılmış. Siz dilerseniz tüm saksıları farklı bir renkte boyayarak rengarenk bir saksı bahçesi oluşturabilirsiniz.

ABAJURDAN SAKSILIK YAPIMI
abajur saksılık

Yapılan boyanın ardından bir süre boyanın kuruması beklenir. Kuruyan saksılıkların içine ebatlarına uygun saksılar yerleştirilerek kullanılabilir.

ABAJURDAN SAKSILIK YAPIMI
abajurdan saksılık yapımı

Yaklaşık 1 saat gibi kısa bir sürede hazırlanan bu saksılıklar hoş bir dekoratif ürün olarak evlerin salon, oturma odası ya da koridorlarında bulundurulabilir.

Kaynak: http://en.dawanda.com/diy-tutorials/home-improvements/make-plant-stands-from-lampshades

Paylaş

0 yorum(lar)

close