Whatsapp
close
Menü

İnci taşı

İnci taşı

İnci Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları
Mücevherlerin göz bebeği olan İnci, tüm süs eşyalarında kullanılabilmektedir. Kolyelerde, küpelerde, saatlerde, bileklik ve tespihlerde, broşlarda yer alarak zarif ve şık bir görünüm sunar. Renk çeşitliliği çok olsa da genellikle açık pembe, krem veya beyaz renkleri yaygındır. Popülerliğini hiç kaybetmeyen İnci, altın ve gümüşlerle birlikte de kullanılabilmektedir.

İnci taşı, doğada kendi kendine var olduğu için enerji dönüşümü yapabilmektedir. Ayrıca çakraların açılmasına yardımcı olması nedeniyle bedensel ve ruhsal şifa kazanmayı sağlar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi, iç organların temizlenmesi ve dolaşım sistemine etki etmesi sayesinde sağlıklı kalmaya yardımcı olur.

Sezgileri güçlendiren İnci, güçlü kadınların bir sembolü gibidir. Tüm kıyafetlere uyum sağlayabildiğinden dolayı sürekli kullanılma şansı vardır. İnci taşı ne kadar sık kullanılırsa o kadar faydası görülebilen bir taştır. Pahalı olduğundan dolayı kullanımı esnasında dikkatli olmak gerekir.

İnci Taşı Ritüeli
Enerji seviyesi diğer doğal taşlara göre çok yüksek olan İnci taşıyla yapılan tüm ritüeller dileklere kavuşmayı sağlar. Özellikle aşk, sağlık, aile ve para alanlarında yapılan ritüellerde kullanılmaya uygundur ancak tüm ritüellerde enerjiyi yükseltir. Bu sayede yalnızca beklenen alanda değil, beklenmeyen alanlarda da isteklere kavuşmaya yardımcı olur.

İnci taşıyla yapılacak ritüellerde su, kağıt, kalem, toprak, mum gibi bazı eşyalara ihtiyaç duyulabilir. Genellikle odanın mum ışığında aydınlatılmış, sessiz ve mümkünse boş olması tercih edilir. Dikkat dağıtmaması adına başka insanların yanında kesinlikle ritüele başlamamak gerekir. Bu esnada ritüel yapabilmek için diğer eşyalar olmasa bile İnci taşı mutlaka bulunmalıdır.

Yabancı kaynaklarda ve resmi belgelerde Pearl adıyla geçen İnci, diğer doğal taşlarla beraber kullanmaya uygundur. Kendisi bir mücevher olduğu için doğal taşların yanında daha gösterişli durmaktadır. Bu nedenle estetik açıdan kötü görünse de enerji anlamında uyum sağlamaktadır. Kendi enerjisi zaten yüksek olduğundan dolayı başka taşlar kullanılmasa da olur.

İnci Hangi Çakraya Uyumlu?
Enerjisi en yüksek taşlardan biri olan İnci, vücudun enerji kanallarının temizlenmesinde faydalıdır. Bundan dolayı, enerji kanallarının önemli bölümlerinde yer alan çakraların açılmasına yardımcı olur. Tüm çakralar üzerinde etkili olmasına rağmen sezgilerin merkezi olarak bilinen üçüncü göz çakrayla uyum sağlar.

Üçüncü göz çakra, diğer ismiyle alın çakrası, kapalıysa İnci taşının kullanımıyla beraber açılmaya başlar. Özellikle iki kaşın arasında yer alan çakra bölgesinde bekletilmesiyle daha iyi çalışmaya başlar. Böylelikle çakranın etki sağladığı fiziksel ve ruhsal durumlarda iyileşmeler gözlemlenir. Altıncı hissin gelişmesi, kişinin ruhsal anlamda daha iyi ve güçlü hissetmesi bu duruma bağlı olarak gelişir.

İnci taşının üçüncü göz çakrayı açması rüyaları daha anlamlı kılar. Uyku düzeni oluşturduğu için bireyin dinlenmesini, bu sayede günün kalanını aktif şekilde kullanarak verimli geçirmesini sağlar. İnsanlar arasındaki iletişimi güçlendirdiği gibi ilahlarla olan bağları sıkılaştırır. Varlıkların tamamını sevmeyi, canlılara şefkat duymayı ve insanlara karşı empati yapabilmeyi mümkün kılar.

İnci Taşının Uyumlu Burçları
Mükemmel uyumu ve dengeyi yakalamaya yardımcı olan İnci, özellikle yengeç ve ikizler burcuyla uyum sağlar. Tüm burçlara fayda gösterebildiğinden dolayı yalnızca yengeç ve ikizler burçlarının kullanabileceği durumu doğru değildir. İnci, enerji anlamında çok güçlü bir taş olduğu için burcuna bakmaksızın her insanın üzerine olumlu etkilerini bırakır.

Duygularına güvenerek hareket eden yengeç ve ikizler burçlar, İnci taşını kullanmak için oldukça uygunlardır. Henüz kullanmaya ilk başladıklarında bile ferahlama ve rahatlama hissiyle karşılaşırlar. Stresleri azalacağı için daha doğru karar vermeye başlarlar. Seçim yapmaları gereken zamanda hislerine güvenilirlerse İnci taşının önderliğinde her zaman doğru olanı seçmeye başlarlar.

Yengeç ve ikizler burçları için İnci taşını kullanmak her daim iyiliği çağırmak ve desteklemek demektir. Bundan dolayı kötü enerjiler, insanlar, eşyalar veya olaylar karşısında dirayetlerini korurlar. Nazardan, sihirden, büyüden ve muskadan koruyan İnci taşı sayesinde uyumlu olduğu burçları başarılı bir hayat bekler. Ayrıca sağlık, para ve kariyer alanlarında ani ama olumlu gelişmeler görülebilir.

İnci Taşı Faydaları ve Zararları
Doğanın bir ürünü olan İnci taşı, kalsiyum bakımından çok zengin olduğu için kalsiyum taşı olarak adlandırılır. Bu nedenle kemiklerin ve dişlerin sağlığını korumada, bu bölgelerde oluşan hastalıkları iyileştirmede oldukça başarılıdır. Özellikle gelişim çağında olan ve bol bol kalsiyum alması gereken çocuklara kaşı faydalıdır.

Dişil ve eril enerjiyi dengeleyen İnci taşı, anne adaylarının hamilelik sürecini kolaylaştırır. Doğurganlığı arttırdığı için hamile kalma ihtimalini yükseltir. Ayrıca anne sütünün artmasını sağlar. Doğum sonrası yaşanabilecek ruhsal sıkıntıların daha hafif geçmesine yardımcı olur. Bebeğin büyüme ve gelişmesi üzerinde de olumlu etkileri bulunur.

İnci, pek çok sanatsal eserde yer alan bir taştır. Hayal gücünü arttırıcı, sanata yönelik zekayı güçlendirici ve bireyi sanatsal faaliyetlere yönlendiren etkileri bulunur. Bu çalışmalar esnasında ruhsal olarak dinlendirme özelliği de vardır. Özellikle depresyon ve kaygı bozukluğu olmak üzere pek çok rahatsızlığın çeşitli aktivitelerle daha kolay atlatılmasına yardımcı olur.

İkili ilişkilerin tamamını güçlendiren İnci taşı, özellikle aşk yaşamını güzelleştirmesiyle öne çıkar. Sevgililer veya eşler arasındaki sorunların daha hızlı çözülmesine yardımcı olur. Güven, kıskançlık, soğukluk ve öfke problemlerini bitirerek mutlu bir aile hayatı sunar. Arkadaşlıkların ve dostlukların başladığı temelleri sağlam tuttuğu için uzun süreli ilişkilere imza atar.

İnci Taşı Evde Nereye Konur?
İnci taşı, genellikle aksesuar olarak kullanılsa da bazı değerli ev eşyalarında yer alabilir. Bu nedenle eşyanın nasıl bir görüntüsü olduğuna, hangi odaya uyum sağlayacağına bakarak yerleştirilmesi gerekir. Özellikle yatak odaları, İnci taşının enerjisinden faydalanabilmek için en çok tercih edilen bölümdür.

İnci taşına salon veya oturma odasında da yer verilebilir. Aile içinde huzuru korumaya yardımcı olduğu için çözülmesi gereken sorunların çözüme kavuşmasını sağlar. Birlik ve beraberlik duygularını güçlendirir. Aile bireylerinin birbirlerini anlamalarını, ortak bir kararda buluşmalarını mümkün kılar. Böylece bireyin iç huzuru yakalayabilmesi de İnci taşı sayesinde kolaylaşır.

İnci taşı oldukça pahalı bir mücevherdir. Bu nedenle çok fazla misafir ağırlanan evlerde gözle görülür alanlara konulması tavsiye edilmez. Ayrıca çocuklu evlerde alçaklarda, görünür ve ulaşılabilir yerlerde, çocuk odalarında bulunmamalıdır. Yutulabilecek kadar küçük bir taş olduğundan dolayı çocukların göremeyeceği, hırsızlıklara karşı güvende olacak bir alanda bulundurulmalıdır.

İnci Taşı Nerede Satılır?
En çok kullanılan mücevherler arasında yer alan İnci taşı, genellikle kuyumcularda satılmaktadır. . Bazı antika eşyaların içinde bulunabileceği için antika ürün satılan yerlere bakılabilir ancak antikalarda yer alan İnci taşları oldukça nadir şekilde bulunur.

İnci taşının satın alınabileceği bir diğer alan web siteleridir. Farklı mağazaların web sitelerine yüklenen modeller sayesinde online İnci taşı alışverişi yapılabilir. Fiyatları yüksek olduğundan dolayı güvenilir olmayan sitelerle kart bilgilerini paylaşmamak gerekir. Dolandırıcılıklara karşı daha önce kendisini kanıtlamış, mümkünse alışveriş yapılmış yerler tercih edilmelidir.

İnci Taşı Hakkında İlginç Bilgiler
Binlerce yıl önce kullanılmaya başlanan İnci, eski dönemlerde farklı anlamlar kazanmıştır. Mitolojilerde tanrı ve tanrıçaların gözyaşı olduğuna inanıldığı için kutsal görülürdü. Bu nedenle halkın yalnızca yönetici veya zengin kısmında bulunanlar İnci kullanabilirdi. Sonrasında kraliçelerin göz bebeği haline gelerek tılsımlı bir taş olduğu fark edildi.

İnci hakkında pek çok efsane ve yaşanmış olay bulunmaktadır. Cleopatra, kendini zehirden korumak için içine İnci tozu atılan şaraptan içmiştir. Eski Çinliler ateş ve su elementleriyle ilişkilendirerek yağmurlara ve yangınlara karşı etkili olan bir tılsım olduğunu düşünmüşlerdir.

Paylaş

0 yorum(lar)

close