Whatsapp
close
Menü

Takı Yapmayı Sevenler veya Yeni Başlayanlar için Püf Noktalar

Takı Yapmayı Sevenler veya Yeni Başlayanlar için Püf Noktalar

Akrilik oklava
Polimer kili herhangi bir oklavayla açmak ne yazık ki mümkün değil, hamur tahtaya yapışıyor. Silikon oklava yada akrilik oklavası kullanmanız gerekmektedir.

Fırın termometresi
Pek çok fırında ısı dalgalanması oluyor ve ben 110 dereceye çevirdiğim fırının sıcaklığının termometre ile 150 derecelere çıktığını gördüm. Çıkan ürünün yanmaması ve kırılganlaşmaması için bir adet fırın termometresi hayat kurtarıcı olacak.

Bebe yağı
Bayat hamuru yumuşatmak için avucunuzun içine çok az alıp elinizi nemlendirdikten sonra hamurla oynamak yeterli. Elde un ufak olan en bayat hamuru bile yeterince oynarsanız kıvama getiriyor. Burada püf nokta yağın dozunu çok kaçırmamak. Hamurun kimyasını bozacak kadar bebe yağı kullanmak ya hamurun renginin atmasına sebep oluyor ya da ürünleri kırılganlaştırıyor.

Yağlı kağıt ya da ıslak mendil
Hamurun üzerindeki pürüzleri gidermek için birebir. Parmağınızın ucuyla düzeltmek istediğiniz yeri ya yağlı kağıt ya da bir ıslak mendille hafifçe silin, sonuç çok başarılı.

Jel yapıştırıcı
Polimer kil esnek bir ham madde. Jel yapıştırıcılar, post ile polimer kil arasında katılaşarak hatrı sayılır bir esneme payı sağlıyor, böylece ürün ve post arasındaki bağlantı noktası maksimum sağlamlığa ulaşıyor.





Paylaş

0 yorum(lar)

close