Whatsapp
close
Menü

ANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMI

ANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMI

Bildiğiniz gibi Anadolu’da çoğu kadın yazma kullanmaktadır. Bu yazmaları sade olarak kullananların olmasının yanı sıra oyalar yaparak kullananlarda vardır. Oyalar birçok şekilde yapılabilmektedir. Mekik oyaları, tığ oyaları, iğne oyaları gibi farklı araçlar kullanılarak örülüp kullanılmaktadır. İğne oyası en sık yapılan oyalar arasındadır. İğne oyaları birçok kadın tarafından sevilerek kullanılmaktadır.

Birçok farklı modelle yapılan iğne oyaları kendine has duruşuyla dikkatleri çekmektedir. Modeline göre zorluğu değişen bu oyalar aslında el alıştıktan sonra pratik bir şekilde yapılarak bitirilmektedir. Sizlere resimli iğne oyası yapımı örneklerinde de göstererek bu oyanın nasıl yapıldığını anlatacağız.

ANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMI
Anlatımlı İgne Oyası Yapimi
ANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMI
Anlatımlı İgne Oyası Yapimi

İğne Oyası İçin Gerekli Malzemeler

  • İstediğiniz 3 renk ince oya ipi
  • Küçük iğne
ANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMI
Anlatımlı İgne Oyası Yapimi-3
ANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMI
Anlatımlı İgne Oyası Yapimi-4

Basit Bir İğne Oyası Yapımı

  • İlk olarak oya yapmak için seçtiğiniz yazmanın üzerini tığlayın. Tığlardaki zürafaların aralarına birer boşluk atarak köprü atın.
  • İlk köprüyü attığınız yere geri dönün ve bir tane kirpik atın.
  • Sinek kanadı oluşturmaya sol taraftan başlayın. Sol kanadı yapın.
  • Sinek kanadının yan tarafına iki tane kirpik atın, daha sonra sağ kanadı yapın.
  • Sağ kanadın da yan tarafına aynı şekilde iki tane kirpik atarak üst bölüme geçin.
  • Attığınız iki kirpiğin üzerine köprü çekin ve daha sonra 9 tane kirpik atın.
  • 9 kirpiğin üzerine öncelikle soldan sağa zürafa çekin. Daha sonra ise sağdan sola zürafa çekerek iki zürafayı tamamlayın.
  • Zürafaların her birinin üzerine kirpik atarak oyanızı bitirin.

İğne Oyası İle Şık Görünün

ANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMI

ANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMI
İğne Oyası İle Şık Görünün

İğne oyası gerçekten şık ve alımlı bir görsellik sunmaktadır. Ülkemizde özellikle genç ve orta yaştaki kadınların severek kullandıkları iğne oyaları ile yapılan yazmalarla her ortamda dikkat çekmeyi başarmaktadırlar. Her bayanın zevkine göre olan modeller genellikle rengarenk iplerle yapılmaktadır. Özellikle Doğu ve İç Anadolu Bölgelerin’nde sevilerek yapılan iğne oyaları aynı zamanda hediye aracı olarak da sıklıkla kullanılmaktadır.

Çeyizinize İğne Oyası Yapın

Geleneklerimize göre bir genç kızın çeyizinde yazma olmazsa olmazdır. Kullanmasa bile yazmalar çeyizin nadide parçalarından biri olarak çeyiz sandığının içerisinde yerini alır. Tabii ki bu yazmalar tek parça halinde olmamaktadır. Üzerine yapılan oyalarla dikkateleri çeker. Bu oyalardan iğne yapımı olanlar da bir hayli fazadır. Sizler de mutlaka iğne oyası yapımını öğrenerek çeyizinizde bulundurmalı ve çeyizinize renk katmalısınız.

ANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMIANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMIANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMIANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMIANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMIANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMIANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMIANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMIANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMIANLATIMLI İĞNE OYASI YAPIMI
Paylaş

0 yorum(lar)

close