Whatsapp
close
Menü

BEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİ

BEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİ

Dantel örgü denilince hepimizin aklına bir tığ ve ip ile örülen örgü modelleri gelir. Oysa ki tıpkı yün örgülerde kullanılan mini şişler ile de dantel örgü modelleri oluşturulabiliyor. Çok fazla bilinmeyen bu yöntem ile örülen en farklı ve güzel örnekleri beş şiş dantel modelleri konusu ile işlemeye karar verdik. Beş şiş danteller ile ilgili kısa açıklamaların ardından resim galerimize ulaşabilirsiniz.

Beş şiş dantel modelleri, 4 sabit şiş ve 1 örme şişi ile örülen dantel modelleridir. Daha çok yuvarlak modelleri olan bu örgü tekniğinde kare motifler ve örtüler de kolaylıkla yapılabiliyor. Beş şiş ile örülen dantel örneklerinde normal tığ ile örülen modellerde kullanılan ince ipler kullanılmaz. Bu tekniğe özel yün ile dantel ipi arasında kalınlık ve özelliklere sahip ipler ile örgü yapılır. Motif olarak dantellerde kullanılan örnekler kullanılabilir. Tığ işi dantel örgüsü yaparken zorlanan bayanlar için beş şişli dantel örnekleri ideal olabilir. Siz de bu tür bir örme tekniği ile masa örtüsü, sehpa örtüsü, oda takımı, vitrin peçetesi ya da tepsi örtüsü hazırlayıp kullanabilir ya da çeyizlik olarak saklayabilirsiniz.

Şişle dantel örme hakkında verdiğimiz kısa bilgilerin ardından beş şiş dantel modelleri konulu resim galerimize geçebiliriz.

Beş Şiş Dantel Modelleri

BEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİBEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİBEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİBEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİBEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİBEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİBEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİBEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİBEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİBEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİBEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİBEŞ ŞİŞ DANTEL MODELLERİ
Paylaş

0 yorum(lar)

close