Whatsapp
close
Menü

BONCUK OYA MODELLERİ

BONCUK OYA MODELLERİ

Özellikle de baş örtüsü ve havlu kenarlarında görülen boncuk oya modelleri, normal oya türlerine göre hem çok daha kullanışlı hem de çok daha şık ve moderndir. Oyaları boncuk ile detaylandırmak onlara harika bir görünüm kazandırmaktadır. Birbirinden güzel ve modern görünümlü boncuklarla, daha dikkat çekici ürünler ortaya çıkarmak mümkündür.

Fakat boncuklu oya işlemek normal oya türlerine göre çok daha zor olacaktır. Çünkü oya içerisinde boncuk yerleştirebilmek marifet işidir. Bunun için ön deneme yapılması, pratiklik kazanılması açısından çok daha iyi olacaktır. Tüm bunlara nazaran boncuk oya modellerini uygulamak bir hayli keyifli olacaktır. Öyle ki ortaya çıkan ürünler büyük bir emek gerektirmektedir. Herkes emeği ile ortaya koyduğu  şeylerin ilgi görmesinden hoşlanır. Boncuk oya modelleri çok dikkat çekici olduğundan, herkesin hayran kalacağı, çok modern ürünler ortaya çıkarmak mümkündür. Bu da göz alıcı güzellikte baş örtüsü ve havlu kenarlarına sahip olmak demektir.

Oya işlemek Türk geleneğinin vazgeçilmez parçalarından biridir. Öyle ki özellikle de tülbent kenarlarına boncuklu oya işlemek, çok eski zamanlardan biri yapılan bir el işi türüdür. Çeyizlerin vazgeçilmez parçaları olan bir çok ürünü de boncuk detaylarıyla süslemek mantıklı olacaktır. Böylece çok  daha zengin görünümlü ürünler elde etmek de kaçınılmaz olacaktır. Boncuk detaylarıyla süslenmiş olan havlu kenarları ve tülbentler, gösterişli ve şık ürünler elde edilmesine olanak tanımaktadır.

BONCUK OYA MODELLERİBONCUK OYA MODELLERİBONCUK OYA MODELLERİBONCUK OYA MODELLERİBONCUK OYA MODELLERİBONCUK OYA MODELLERİBONCUK OYA MODELLERİBONCUK OYA MODELLERİBONCUK OYA MODELLERİ
Paylaş

0 yorum(lar)

close