Whatsapp
close
Menü

Düş kapanı nedir

Düş kapanı nedir

Düş kapanı Kızılderili inancında ataların daha doğrusu kutsal ruhların gücünü taşırlar ve kişilere uyku esnasında kötü ruhların bulaşmasını engellerler. Rüya yakalayıcı düş kapanları uyumadan önce uyunacak yerin üzerine asılmalıdır.

Bu sayede özelliğini kısa süre içerisinde gösterecektir. Tasarım olarak bir ağa benzemektedir ve çalışma prensibi olarak da bu ağ içine kötü rüyaları yakalamaktadır.

Ağ patikalarında yol alacak olan kötü rüyaların ağlara takılarak engellenmesini içeren düş kapanı, günün ilk ışıklarına kadar kötü düşleri hapsedecek ve güneş ışınları ile birlikte kötü düşler yok olacaktır. İyi rüyalar ise düş kapanından geçmektedirler. Böylece insanın hoşuna gidecek rüyaları düş kapanı engellememektedir.

Kızılderili inancında özellikle yeni doğan bebeklerin kötü düşler çok etkilendikleri göz önünde tutularak yeni doğan bebeklerin başucuna düş kapanları asılmaktaydı. Rüya yakalayıcının orta kısmında yer alan örümcek ağı şeklindeki bölge kötü düşlerin, rüyaların geçmesini engellediği için bebeğin kötü düşler görmesinin önüne geçilmektedir.

Paylaş

0 yorum(lar)

close