Whatsapp
close
Menü

KARTONDAN ANLATIMLI ESKİ GAZ LAMBASI SÜS YAPMAK

KARTONDAN ANLATIMLI ESKİ GAZ LAMBASI SÜS YAPMAK

Kartondan anlatımlı eski gaz lambası süs yapmak için bulduğum bu güzel çalışmayı sizde yapmalısınız. Hem kartondan yapımı hem de yapıldıktan sonra gerçekçi görünümü ile evinizde güzel bir süse sahip olmuş olacaksınız. Kartondan yapılan çalışmalar her zaman evlerde kullanılan en iyi süs örneklerinin başında gelmektedir. Kartondan eskimiş görünümlü gaz lambası maketi yaparak, evinize gelenleri şaşırtabilirsiniz.

Çünkü bu tür çalışmaların gerçekleri neredeyse bulunmuyor. Bulunsa bile çok eskidiği için bakım yaparken daha kırılma noktasına gelmiş oluyor. Bu yüzden artık her şeyin gerçeği yerine imitasyon veya maketi yapılmaktadır. Bu güzel çalışmada da bunu görüyoruz. Eskiden kullanılan fenerler gazla çalıştığı için klasikleşmiş olup, artık köylerde veya çok eski ailelerde bulunmaktadır.

Günümüzde gelişen teknoloji nedeniyle artık çakmaklarda dahi ışık özelliği var. Bu yüzden köylerde dahi bu tür eski klasik lambalar kullanılmamaktadır. Bu bakımdan artık klasikleşen ve modern dünyaya antika olarak düşen bu çalışmayı sizde maket olarak yapabilir ve evinizde süs olarak kullanabilirsiniz. Sarkaç süs olarak da yapabileceğinizi söyleyebilirim. Hemen yaptıktan sonra hasır iple veya normal iple kapı eşiklerine asabilirsiniz.

Süs olan yerlere asabilir ve evinizi güzelleştirebilirsiniz. Kartondan fener yapmak için paylaştığım anlatımlı resimde şablon da yer alıyor. Bu sayede çıktısını alıp, şablonu karton üzerinde oluşturarak çalışmayı kısa sürede zorlanmadan yapabilirsiniz. Eskimişlik özelliğini ise boyalar ile veriyorsunuz. İşte ince nokta orası… bu yüzden çok dikkatli ve sabırlı olmanız gerekiyor. Şimdi sizleri çalışmanın anlatımı ile baş başa bırakıyorum. Kolay gelsin.

source

KARTONDAN ANLATIMLI ESKİ GAZ LAMBASI SÜS YAPMAK
Paylaş

0 yorum(lar)

close