Whatsapp
close
Menü

Keçeden Çanta Yapımı

Keçeden Çanta Yapımı

Eğer siz de keçeden çanta nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyorsanız, sizler için birkaç farklı modelin yapılışını hemen aktaralım. Öncelikle nasıl bir çanta istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Bunun için de size ilham olması için keçe çanta modelleri arasında kısa bir gezintiye çıkabilirsiniz. Seçtiğiniz modele göre keçenin kesilişi ve dikilişi değişebilir. Bu nedenle model seçimini titizlikle yapmanızda fayda olacak.

Öncelikle size çapraz asılan, kapaklı bir keçeden çanta modelini anlatalım. Bunun için enleri aynı olacak ancak boyları 1’e 1,5 olacak şekilde iki parça kesmeniz gerekiyor. Eğer ince bir çanta istiyorsanız bu iki parça yeterli olur. Ancak biraz daha kalın bir çanta isterseniz, çantanıza dikdörtgen bir görünüm kazandırmak için iki adet de uzun ve ince parça kesmelisiniz.

Keçeden Çapraz Çanta Yapımı
Parçaları bir araya getirmek için farklı yöntem uygulayabilirsiniz. Bunların ilki, silikon tabancası kullanarak yapıştırmanız, diğeri ise dikmenizdir. Eğer dikme işlemini tercih ederseniz kenarları bir araya getirerek çapraz model dikiş yöntemi ile sıkıca parçaları dikin. Ardından bir de keçeden çanta yapımı işlemini tamamlamak için askı hazırlamanız gerekecek. Askının da kenarlarına aynı iple çapraz dikiş süslemesi yaparsanız çantanız çok daha şık bir duruş kazanır. Kapak bölümünün iç kısmına bir adet çıtçıt dikebilirsiniz.

Çantanızın bir kenarına küçük süslemeler kazandırın. Örneğin yine keçeden basit bir çiçek figürü hazırlayarak çantanıza dikebilir ya da yapıştırabilirsiniz. Bu sayede keçeden çanta yapımı işlemini tamamlamış olacaksınız. Elbette daha farklı modelleri de deneyebilirsiniz. Çantanızın daha sert görünmesini sağlamanız da mümkün. Elde taşımak için bir çanta hazırlıyorsanız, bu durumda bir kalıba ihtiyacınız olabilir.

Keçeden El Çantası Yapımı
Eğer daha önce benzer bir çalışma yapmadıysanız keçe çanta kalıbı nasıl çıkartılır sorusunun yanıtına ihtiyacınız var demektir. Kalıp çıkarmak için önce nasıl ve hangi ölçülerde çanta hazırlayacağınıza karar verin. Ardından kağıt üzerine ön ve arka bölümü ile sap bölümünü çizin. Bu kağıt aslında keçe çanta kalıbı nasıl çıkartılır sorusunun da yanıtıdır çünkü kalıp olarak çiziminizi kullanacaksınız.

Eğer sert bir çanta isterseniz her bir parçadan ikişer adet keçe kesin. İçerisine mukavva, ince plastik malzemelerden koyarak keçenin sert bir duruş almasını sağlayabilirsiniz. Kullandığınız bu malzemenin görünmemesi için iki parçayı birbirine dikerek arasına malzemenizi koyun. Malzemeyi yarımşar santim daha küçük ebatta hazırlarsanız, çantanızın parçalarını birleştirmeniz çok daha kolay olur. Sonrasında tüm parçaları dikkatli bir şekilde dikin. Sert el çantaları için yapıştırma yöntemi yerine dikme yöntemini tercih etmenizi öneririz.

Bu arada keçeden çanta nasıl yapılır sorusunun yanıtı bununla sınırlı değil. Bu denli uğraş vererek, itina ile hazırladığınız çantayı süslemeniz de gerekir. Eğer sade bir çanta istemiyorsanız, süsleme için inci boncuklar, parlak taşlar ya da yine keçeden hazırlanmış çeşitli figürler kullanılabilir. Eğer boncuk ya da taşlarla süsleme yapmaya karar verirseniz, silikon ile yapıştırmanız, daha sağlam olmasını sağlar. Sadece renkli ipler ve iğneleri kullanarak, dikiş yöntemi ile de çantanıza şık süslemeler kazandırabilirsiniz. Dilediğiniz şekilde süsleyin ve çantanızı keyifle kullanın!

Paylaş

0 yorum(lar)

close