Whatsapp
close
Menü

KORDON İPTEN ÖRGÜ SEPET NASIL YAPILIR?

KORDON İPTEN ÖRGÜ SEPET NASIL YAPILIR?

Kordon ipten örgü sepet nasıl yapılır konusuna sizin için değinmek istedim. Bu tür sepetleri penye ipler ile örebilirsiniz ancak, yeni trend olan kordon ipiyle de denemenizi öneriyorum. Özellikle içine yumurta gibi besinler koyabilirsiniz. Ekmek sepeti olarak da kullanıma uygundur. Hatta daha büyük yaparak çamaşır sepeti şeklinde de kullanabilirsiniz. Yurtdışı örgü bloglarında paspas olarak kullanıldığı da gördüğümüz bir örnek. Kordon ip ile sepet örmek için kalın uçlu tığa ihtiyacınız vardır.

Kordon İpten Sepet Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • Kordon ip
  • Kalın tığ
  • Makas

Sepet yapımı için kordon ip ile 3 zincir çekerek örgüye başlayın.

3. zincir üzerine de 7 sık iğne yapın ve amigurumi örer gibi salyangoz şekli vererek örmeye devam edin. İkinci turda her ilmeğin üzerine 2 sık iğne yapın. 14 sık iğne olacak. 3. turda ise her ilmeğe 2 kez batarak 28 adet sık iğne yapın. Sonra da arttırma yapmadan 28 sık iğne olarak örgüye devam edin.

Örnekte olduğu gibi sepet yukarı doğru ilerlemeye devam edece. 4 tur ördükten sonra örgüyü son sırayı ilmek kaydırma yaparak bitirin. İlmek kaydırmayı da sık iğne olarak yapın. Tekrar ilmek almadan ilk ilmeği direk olarak örün.

KORDON İPTEN ÖRGÜ SEPET NASIL YAPILIR?
Paylaş

0 yorum(lar)

close