Whatsapp
close
Menü

NAZAR BONCUKLU HAVLU KENARI ÖRNEKLERİ

NAZAR BONCUKLU HAVLU KENARI ÖRNEKLERİ

Halk arasında yaygın olarak kullanılan mavi nazar boncukları, örgü ürünlerinde de sıklıkla kullanılıyor. Bayan ve çocuk giyim ürünlerinde sıkça kullanılan bu boncuklar, son dönemlerde dantel işlerinde de sıkça kullanılıyor. Merak eden ve kendisi de uygulamak isteyenler için nazar boncuklu havlu kenarı örnekleri konusunu işledik. Yaptığımız araştırmaların sonucunu şimdi sizlerle paylaşıyoruz.

Nazar boncuklu havlu kenarları son dönemlerin en gözde örnekleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Hoş bir görüntüsü olan bu örnekler, çeyizlik olarak da özel olarak hazırlanabiliyor. Çeyize ve yeni gelinin evine nazar değmesini önlemek için bir çeşit önlem olarak da nitelendirilen bu havlu kenarları, değişik şekillerde yapılabiliyor. Kimi havlu kenarlarında düz dantel ya da iğne oyası kullanılıp uçlarına ya da bazı bölümlerine nazar boncuklu süslemeler işlenirken kimi havlu kenarlarında örme aşamasında farklı renk ipler kullanılarak desen verilebiliyor. Her iki şekilde de hazırlanan havlu kenarlarında pul ve kurdele oyası süslemelerine yer verilebiliyor. Eğer günlük kullanmalık değil de özel misafirlik ya da çeyizlik olarak nazarlıklı bir havlu kenarı kullanılacaksa, simli ipler ile örülen modellerden de seçim yapılabilir. Mutfak ve banyo havlularında farklı boyutlarda karşımıza çıkan bu havlu kenarı örnekleri, hediyelik havlular için de son derece idealdir.

Verdiğimiz kısa bilgilerin ardından siz de nazar boncuklu havlu kenarı işlemesi yapmak istiyorsanız, aşağıdaki resimleri inceleyebilirsiniz.

Nazar Boncuklu Havlu Kenarı Örnekleri

NAZAR BONCUKLU HAVLU KENARI ÖRNEKLERİNAZAR BONCUKLU HAVLU KENARI ÖRNEKLERİNAZAR BONCUKLU HAVLU KENARI ÖRNEKLERİNAZAR BONCUKLU HAVLU KENARI ÖRNEKLERİNAZAR BONCUKLU HAVLU KENARI ÖRNEKLERİNAZAR BONCUKLU HAVLU KENARI ÖRNEKLERİNAZAR BONCUKLU HAVLU KENARI ÖRNEKLERİNAZAR BONCUKLU HAVLU KENARI ÖRNEKLERİNAZAR BONCUKLU HAVLU KENARI ÖRNEKLERİ
Paylaş

0 yorum(lar)

close