Whatsapp
close
Menü

ORİGAMİ GÜL YAPMAK RESİMLİ ANLATIM

ORİGAMİ GÜL YAPMAK RESİMLİ ANLATIM

Origami gül yapmak resimli anlatım konusu ile sizlere eğlenceli bir hobinin en eğlenceli çalışmalarından birini anlatacağım. Origami, hem yetişkinlerin, hem küçük çocukların severek ilgilendikleri bir kağıt katlama sanatıdır. Bu kağıt katlama sanatının temellerinden olan kağıttan gül yapımının aşamalarını şimdi sizlerle paylaşıyorum.

Origami gül yapımı için iki farklı renkte çok sayıda dikdörtgen şekilli el işi kağıdı gerekli. Bu el işi kağıtlarını sağladıktan sonra bir adet el işi kağıdını alın ve ikiye katlayın. Yan dört köşesinden üçgen şeklinde katlayın ve yine ikiye katlayın. Katladığınız kağıdı ters çevirin ve yine tek katlarından katlayın. Bu şekilde her iki renkteki kağıtları da hazırlayın.

Farklı renklere sahip el işi kağıtlarını origami gül yapmak için hazırladıktan sonra yaprak yapmak için ya da gül yapmak için farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz. Gül yapmak için 4 adet katlanmış kağıdı üst üste koyun ve orta kısmından bir aparat ile tutturun. Tutturduğunuz bu kağıtları açarak şekil verin. Aynı şekilde yaprak kısımlarını da yapıp kağıttan gül yapımını tamamlayabilirsiniz.

Origami gül nasıl yapılır sorusunun cevabını verdiğim konunun sonuna geldim. Aşağıda katlama tekniğini anlatan resimleri sizlerle paylaşıyorum. Bu resimleri inceleyerek siz de çok hoş kağıt güller yapıp süslemelerde kullanabilirsiniz.

source

ORİGAMİ GÜL YAPMAK RESİMLİ ANLATIM
Paylaş

0 yorum(lar)

close