Whatsapp
close
Menü

Polyester Reçine Nedir, Normal Reçineden Farkı nelerdir, Nasıl Kullanılmalıdır?

Polyester Reçine Nedir, Normal Reçineden Farkı nelerdir, Nasıl Kullanılmalıdır?

Polyester Reçine Nedir ?

Epoksilerinizin 45 ila 60 dakika arasında donabilmesini sağlayan uygun ve kullanışlı bir maddedir. Aynı zamanda dayanıklı bir polimer kompozit'tir. Reçine ile işlerinizi daha kısa sürede ve daha az maliyet ile tamamlayabilirsiniz. Renklendirmek istendiğinizde, pigment pasta dondurucu konmadan önce polyester ile karıştırılmalı daha sonra dondurucu eklenmelidir. Reçineleri ile kullanılmalıdır. (pigmentlerle uyumludur.) dezavantaj olarak Tamamen epoksi görüntüsünü vermemektedir.

Normal Reçineden Farkı nelerdir ?

Polyester ile epoksi reçine, fiber kompozit üretiminde yoğun olarak kullanılan polimer matris malzeme grubundadır. Cam ve karbon fiberlerde kullanılır. Polyester reçine ve epoksi reçine arasındaki en önemli fark, epoksi reçinesinin güçlü yapışkan özelliği olmasına karşılık polyester reçinede yapışkan özelliğin bulunmamasıdır. Normal Reçineler 12-24 saat içinde kuru 2 ila 4 gün arasında tam kuruma sağlar ve bu dökümün kalınlığına göre uzayıp kısalabilir.Polyester Reçine ise 45 ila 60 dakika arasında tam kuruma sağlıyor buda sizlere zamanda oldukça fazla tasarruf sağlıyor. Aynı zamanda uygun fiyatlı olması kullanımının yoğunlaşmasını sağlıyor. Kullanım talimatlarını uygularsanız zaman ve maddi açıdan oldukça rahatlatacaktır. Hali hazırda yapmış olduğunuz işleri bu sayede oldukça hızlandırabilirsiniz. 

Nasıl Kullanılmalıdır?

Her 100 gr için 2 ml hacminde veya 2 gr. Ağırlığında uygun "Dondurucu" kullanmanız gerekmektedir. Dozaj hassas olduğu için hassas tartı veya mutfak tartısı gibi bir tartı kullanmanız önerilmektedir. Eklemek için ise iğnesini çıkarttığınız bir enjektörü rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Güvenlik için Polyesterter, vinilester, epoksi gibi termoset reçinelerle çalışırken iyi havalandırılan bir ortamda çalışın. Gerekiyorsa maske takın. Mutlaka uygun bir eldiven kullanın (Örneğin: Nitril Eldiven). Göze sıçramalara karşı koruyucu gözlük takın.

Uyarı: Kimyasal Üründür Sağlığa zararlıdır çalışma ortamınızı iyi bir şekilde havalandırarak çalışınız. İmkan dahilinde maske takılması önerilir. Mutlaka uygun bir eldiven ile çalışınız ve Herhangi bir göz sıçramasına karşın Koruyucu gözlük takınız.

Karıştırma ve Döküm için Dondurucu, reçine ile karıştırılmadan önce karıştırılır. Karışımı yapacağınız kaba kullandığınız reçinenin oranına uygun olarak %2 oranında dondurucu eklenir. Reçine ve karışımı 2- 3 dakika kadar karışım homojenize olana kadar iyice karıştırılır. Karıştırma işleminden sonra karışımınız döküme hazırdır. Döküm yaparken kalıbınızın en alçak noktasına, olabildiğince yüksekten, ince bir akı şeklinde döküm yapmanız önerilir. Bu sayede dökümünüz içerisinde oluşabilecek hava kabarcığı azaltılabilir.

ÖNEMLİ: Şeffaf Döküm Tipi Polyester siparişlerinizle beraber vereceğiniz Dondurucu siparişlerinizde yollanan Dondurucu Şeffaf Döküm Tipi Polyester'e uygun olacak şekilde gönderilmektedir. Lütfen sıradan dondurucuları kullanmayınız. En iyi sonuç için dondurucu oranında değişiklik yapılmamalıdır. Az dondurucu kullanımı çok geç kür, fazla dondurucu kullanımı ise jelleşme ve sararma sorunlarına yol açabilir.! Polyester reçineleri egzotermiktir yani kürleşme esnasında dışarı ısı vermektedir. Sıcaklık anlık olarak 120 C'ye kadar ulaşılabilmektedir. Bu yüzden polyester ve diğer termoset döküm reçineleriyle döküm yaparken, yüksek hacimli dökümlerde, ortaya çıkan yüksek ısıdan dolayı çatlamalar meydana gelmektedir. Yüksek hacimli döküm yaparken, genellikle tavsiye edilen katman katman döküm yapılmasıdır. Genellikle her bir katmanın 1 cm kalınlığı aşmaması önerilir; ortam şartlarına göre bu rakam değişebilmektedir. Bu yüzden üretime geçmeden bir deneme uygulaması yapmanız önerilir. Kat izlerinin belli olmaması için yeni katın, bir önceki katın jel süresi içerisinde dökümü önerilir.

UV Dayanımı Hakkında:

Ürün UV konusunda kısıtlı bir dayanım sunmaktadır. Uzun süreli, yüksek oranda UV ışığına (özellikle UV-C) maruz kalınması halinde sararma meydana gelebilir. Kapalı ortamlarda UV dayanımı genel olarak yıllar mertebesindedir.

Paylaş

11 yorum(lar)

Merhabalar daha önce aldığım fakat henüz kullanmadığım epoksi recinem var bu polyester recineyi alıp onlarla kullanabilirim değilmi
Merhaba Efendim, Maalesef kullanamassınız ikisi birbirinden farklı bileşenlere sahip olduklarından dolayı birlikte kullanılamaz.
Merhaba aktilik yapımında kullanabilirmiyiz ?
102 Numaralı kalıbı istiyorum nasıl seçeceğim?
merhabalar lütfen whatsap dan iletişime kurunuz
Polyester dökümde katlar arası dokum süresi ne olmalıdır teşekkür ederim.
5 gözlü dokum kanıyla nekadar dokum yapılabilir. Örneğin 500gr 1kg.
Bu ürün kaç derece ısıya dayanıklı
Bu ürün kaç derece ısıya dayanıklı
Merhaba
Selam bunla nəyi kariştiriyorlar banyo aksesuarlarini yapmak için
close