SU KABAĞI İÇİN DUMANSIZ UÇ

Su kabağı avize de delik açmada yaygınca kullanılmaya başlayan, oldukça hızlı kullanılması gereken bu ucun en güzel özelliği açılan delikteki talaşı dışarı parçalar olarak attığından talaş diğer uçlarda olduğu gibi sıkışarak yanma ya da duman çıkarma yapmamasıdır. Bu ise çok fazla su kabağı avize tasarımı yapanlar için oldukça iyi bir seçenek olarak değerlendirilmektedir. 

Su kabağı avizeyi boncuklamak için kullanılan daha az tırtıkları olan 6,00 mm olan konik uçlardır. Bu uçlarda da kullanım kabiliyeti önemlidir. Su kabağı avizenize delik açarken fazla ya da az batırdığınızda boncuk içine düşecek ya da boncuk dışarıda kalacaktır. El alışkanlığınız yeterli olduğunda ise verim alınabilecek uçlardır

Su kabağı avizeyi delmek için yaygın olarak konik uçlar kullanılmaktadır. Matkap ucuna monte edilirken 2 mm kadar boşluk bırakarak takıldığında en iyi sonuç alınacaktır. Bu sayede su kabağı avize de açılan delik konik özellikte olup boncuğun çakılmasında ve sıkışmasında oldukça iyi sonuç alınacaktır. Fakat yeni alınan konik uç ince olan su kabağı avize deliği gereğinden fazla açmaya sebep olabilir. Bu nedenle yeni aldığınız konik ucunuzu yumuşak bir ahşapta ya da bir su kabağında kararıncaya kadar delikler açmalısınız.

Su kabağı avize de en çok kullanılan boncuk 6 mm ebatlarında ki deliksiz parlak plastik boncuklardır. Bu boncukların su kabağına en uygun özelliklerde yerleştirilmesi için birkaç farklı matkap ucu kullanılmaktadır. Bu uçların kullanım ve işlevlerine bakacak olursak;

Aynı zamanda su kabağı avize için kullandığımız boncuklar deliksiz olmalıdır. Su kabağı avize de delikli boncukların kullanılması görüntüyü bozacaktır. Çünkü ışık delikten geçeceği için istenilen ahenk elde edilemez. Ayrıca su kabağı avize de delikli boncuğu kullanmak boncukları monte ederken delikli kısmı kenara getirmek için ekstra çalışma gerektireceği için işçiliği zorlaştırır ve zaman kaybına neden olur.
Su kabağı avize de bu delikli boncukları kullanıldığı takdirde boncukları su kabağına çakarken bu boncukların biraz daha basık olmasından dolayı delik ya da boncuk çatlayabilir. Su kabağı avize için tercih ettiğimiz deliksiz boncukları su kabağı malzemeleri satan mağazalardan, boncuk aksesuarları satan iş yerlerinden ve su kabağı boncuğu satan İnternet sitelerinden temin edilebilir. İster kilo olarak isterseniz gram olarak satın alabilirsiniz.